Mediální skupina Nova by mohla uspět v HbbTV Awards 2022 hned ve čtyřech kategoriích

13. říjen 2022

Asociace HbbTV zveřejnila ve středu 12. října na svých webových stránkách přehled nominovaných na její výroční ceny HbbTV Awards 2022, které se letos budou udílet v Praze. Mediální skupina Nova má šanci uspět hned ve čtyřech kategoriích, mj. se svou informační zpravodajskou lištou nebo videotékou Voyo.

Čtěte také

„TV Nova se s #Hbbtv dostala do shortlistu ve 4 kategoriích. Postoupili jsme do dalšího kola jako jediní za ČR. Mám ohromnou radost a držíme si palce,“ uvedla ve středu, krátce po oznámení nominací, na sociální síti LinkedIn HbbTV manažerka Novy Iva Dohnálková. Nova má mimo jiné šanci uspět i se svou placenou videotékou Voyo, kterou nejen, že silně tlačí právě prostřednictvím HbbTV, ale přímo jí také do prostředí virtuálního tlačítka integrovala.

Nova má šanci uspět také v kategorii technologické inovace. Ani tady ale rozhodně nebude mít jednoduchou pozici. Stojí tu proti ní německo-francouzská televize Arte se svou aplikací on-line videotéky nebo veřejnoprávní televize ZDF, která taktéž bude bojovat se svým přehrávačem. Nova se dále účastní v kategorii cíleného měření reklamy pomocí HbbTV a ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi i na tzv. HbbTV manažeru.

Čtěte také

„Jsme potěšeni velkým zájmem o letošní ceny HbbTV Awards a špičkovými účastníky trhu, kteří soutěží o nejprestižnější ocenění v odvětví připojené televize. Široká škála aplikací, služeb a nástrojů předložených žadateli odráží klíčovou roli, kterou specifikace HbbTV hrají pro vysílací společnosti, provozovatele platforem a poskytovatele služeb, aby mohli využít příležitosti růstu v televizi a streamování,“ řekl Vincent Grivet, předseda Asociace HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související